FAQ

FAQ

HET PRODUCT

Answer

Victoria wordt gebrouwen ter ere van de overwinning in 1695 van de Aartsengel Sint-Michiel, beschermheilige van Brussel, en verdedigt het eeuwenoude Belgische brouwerfgoed met zijn 100% natuurlijke en hoge kwaliteitsingrediënten. Het vecht tegen het gebruik van additieven, conserveringsmiddelen en alles wat de productie van een meesterbier kan wegnemen. Met 8,5% alcohol en zijn tweede gisting op fles is Victoria het ultieme sterke en verfrissende Belgische bier. Onze brouwers selecteerden de fijnste rijst om Victoria een pure smaak en een heldere gouden kleur te geven. Het verfrissend kruidig hoparoma dat typisch is voor een klassiek sterk Belgisch blond bier is perfect gebalanceerd met fruitige toetsen afkomstig van de drie hopvariëteiten, waaronder de edelhop Saaz en Fuggle.

Answer

Victoria betekent overwinning in het Latijn. Victoria bier wordt gebrouwen ter ere van Aartsengel Michael die van de duivel won. Sint-Michiel staat bekend als de beschermer van goed tegen kwaad. Er is dus geen connectie met Duvel Beer.

Answer

We kunnen niet met zekerheid zeggen in welke mate andere bieren dit kunnen claimen. Wat het belangrijkste is voor ons is dat we met absolute zekerheid kunnen zeggen dat ons bier met alleen 100% natuurlijke ingrediënten gebrouwen is. Victoria is een bier dat voor 100% bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten. Hier willen we de nadruk op leggen omdat dit echt wel relevant is voor de consument van vandaag.

Answer

Het is waar dat bier, geïnspireerd door een eeuwenoude traditie, nog steeds een product is dat vooral gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten. Waar we bij Victoria de nadruk op willen leggen is dat het voor 100% bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten. Dit kan niet van alle bieren gezegd worden door de mogelijke toevoeging van ingrediënten die, door een bepaalde vorm van verwerking, wettelijk gezien niet meer gezien kunnen worden als 100% natuurlijk.

Answer

Bijvoorbeeld: smaken die niet natuurlijk zijn (bv. Smaaktoevoegingen in fruitige bieren zoals Hoegaarden Rosee 0,0%) of ingrediënten die van nature wel natuurlijk zijn maar tot een bepaalde graad verwerkt zijn en daarom niet meer gezien kunnen worden als 100% natuurlijk.

Answer

Biologische producten zijn het onderwerp van zeer specifieke verordeningen die gericht zijn op de teelt van landbouwgrondstoffen. Natuurlijke producten moeten niet biologisch zijn En biologische producten voldoen mogelijk niet aan de criteria voor claims van natuurlijke ingrediënten

Answer

Er is geen officieel certificaat, dit blijft een wettelijke claim die we gealigneerd hebben met onze brouw- en quality teams. We kunnen de natuurlijkheid van alle ingrediënten wel garanderen (geen toegevoegde stoffen, geen bewaarmiddelen, etc.)

Answer

Het totale brouwproces van Victoria duurt zeven weken. Na de hoofdfermentatie verblijft het bier nog drie tot vijf weken in onze zogenaamde ‘warme kamers’, waar het volgens de Belgische traditie hergist op fles. Deze hergisting geeft het bier zijn droge afdronk, natuurlijke sprankeling en delicaat aroma. Dit alles maakt van Victoria (8,5% alcohol) een smaakvol en verfrissend degustatiebier met een subtiele bitterheid, geschikt voor alle seizoenen

Answer

Voor al onze bieren gebruiken we gerst of gerst mout als grondstof, voor sommige bieren gebruiken we tarwe (bv. witbieren). Beide grondstoffen bevatten gluten. In tarwe zitten er wel meer gluten dan in gerst. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde waarden voor gluten in onze bieren met gerst of gerst mout schommelen rond de 20 ppm. Tarwe houdende bieren zitten nog onder de 80 ppm. Gluten worden aangegeven op onze etiketten door de gebruikte gluten houdende (mout of tarwe) grondstof weer te geven. Onze bieren bevatten gluten, maar het glutengehalte is laag.

SPONSORING & GADGETS

Answer

Het is momenteel nog niet mogelijk om gadgets van Victoria te bekomen

Answer

We ontvangen als bedrijf dagelijks tientallen verzoeken voor sponsoring. Hoewel deze op onze sympathie kunnen rekenen, kunnen we onmogelijk op al deze aanvragen ingaan. Daarom hanteren we een strikt sponsorbeleid. Wij richten ons hierbij vooral op grote sport en muziekevenementen. Wij vinden het erg belangrijk dat mensen op een verantwoorde manier van onze producten genieten. Evenementen die gericht zijn op minderjarigen, komen daarom niet in aanmerking voor sponsoring. Sponsoraanvragen die passen binnen ons beleid kunnen worden ingediend via het contactformulier op https://contactus.ab-inbev.com/nl

Let op: Sponsoraanvragen moeten 3 tot 6 maanden voor de geplande activiteit worden aangevraagd.

Brouwerijen

Answer

Mocht je graag de AB-InBev brouwerijen bezoeken (waartoe Victoria behoort), dan kun je een boeking maken via https://www.breweryvisits.com/

Werken bij AB-Inbev

Answer

Voor de huidige open posities binnen AB InBev (waar Victoria onderdeel van is) kun je kijken op https://europecareers.ab-inbev.com/nl

Daarnaast kun je hier een open sollicitatie indienen: https://abinbev.avature.net/eutalent

Answer

Chaque jour, nous recevons de nombreuses demandes d'étudiants concernant les affectations scolaires au sujet de notre entreprise. Nous ne pouvons pas prendre suffisamment de temps pour répondre personnellement à toutes ces demandes et choisir de nous concentrer entièrement sur les personnes qui effectuent un stage dans notre entreprise.

Vous pouvez trouver de nombreuses informations sur nos sites Web:

https://victoriabeer.be/homepage

www.ab-inbev.be et www.ab-inbev.com.

www.tapintoyourbeer.com

Answer

Voor zomerstages (juli-november) verwijzen we je graag door naar volgende website: https://www.ab-inbev.com/careers/global-talent-programs.html
Via een registratieformulier op deze website kan je jouw gegevens inbrengen. Enkel deze aanvragen zullen behandeld worden. 

Indien je een stage wenst voor de periode tussen december en juli, contacteer je ons best via volgend e-mail adres internshipeurope@ab-inbev.com

 

 

Klanten & Horeca

Answer

In dat geval dien je contact op te nemen via cx.horeca@ab-inbev.com of 02/2006050.

Daarnaast vind je op www.horecasupport.be allerlei interessante informatie voor de horeca.

Answer

In dat geval dien je contact op te nemen via abiiconsumerservices@ab-inbev.com

Answer

In that case you can reach us via abiiconsumerservices@ab-inbev.com.

Een betere wereld

Answer

Naast de verbintenis om de beste brouwerij in een betere wereld te zijn, is AB InBev (waar Jupiler onderdeel van is) leider in de brouwerijsector op vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

Onze inspanningen in het belang van een Betere Wereld zijn gebaseerd op drie pijlers:

  • Het promoten van verantwoorde consumptie.

  • De bescherming van het milieu.

  • Het beschermen van de gemeenschappen waarin we leven en werken.

Meer info vinden julie op : https://ab-inbev.be/betere-wereld

 

Answer

AB InBev (waar Jupiler onderdeel van is) hecht veel belang aan een verantwoorde consumptie van haar producten. Wij zijn van mening dat bier, mits op verantwoorde wijze gedronken, perfect past bij een gezonde levensstijl. Overal ter wereld ontwikkelen en implementeren we verscheidene programma’s om een verantwoorde consumptie te promoten, waarbij we nauw samenwerken met de autoriteiten en maatschappelijke organisaties. Voor meer info:
https://ab-inbev.be/smart-drinking

 

Answer

Als leider in de brouwerijsector op vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen, willen we ons inzetten om mensen samen te brengen voor een betere wereld met verschillende initiatieven.
Dit zijn onze doestellingen voor duurzame ontwikkelingen tegen 2025:

Slimme landbouw: 100% van onze producenten zijn gekwalificeerd, verbonden en financieel onafhankelijk

- Waterbeheer: 100% van onze gemeenschappen zijn gesitueerd in zeer gevoelige gebieden, de toegang tot water en waterkwaliteit wordt aanzienlijk verbeterd.

- Circulaire economie toegepast op verpakkingen: 100% van onze producten zal worden verpakt in geconsumeerde verpakking, die hoofdzakelijk wordt gerecycleerd.


 

- Klimaatactie: 100% van de elektriciteit die we aankopen komt uit hernieuwbare bronnen en we verminderen de koolstofemissies met 25% in onze hele waardeketen.

Meer info op : https://www.ab-inbev.com/sustainability.html

Varia

Answer

Je kan onze bieren in de meeste supermarkten vinden of online via onze webshop https://jupilershop.be/nl

Answer

Het is geen probleem als je ons logo wilt gebruiken voor persoonlijke, niet commerciële doeleinden. Je vindt logo's en packshots van Jupiler via deze link: https://www.horecasupport.be/nl/downloadcentrum/#logos